Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κοχύλου ανταπαντά στον Δήμο Άνδρου για την επίλυση των προβλημάτων στο χωριό



Προς : Δήμαρχο Άνδρου
Πρόεδρο τοπ. κοιν. Κοχύλου
Αντιδήμαρχο Κορθίου
Κύριε Δήμαρχε, κ. Αντιδήμαρχε, κυρία Πρόεδρε
Με έκπληξη διάβασα την απάντησή σας στην ανοικτή επιστολή μας και ειλικρινά διερωτήθηκα εάν μιλάμε για το ίδιο μέρος.
Αντιπαρέρχομαι το γεγονός ότι το σύνολο σχεδόν της επιστολής σας αφορά την υπεράσπιση του έργου σας, (Αλίμονο πολιτικός είσθε!), επειδή όμως εγώ ενδιαφέρομαι πραγματικά για το χωριό μου, χωρίς την παραμικρή πολιτική σκοπιμότητα και για την ποιότητα ζωής των συγχωριανών μου, σας απαντώ συγκεκριμένα και ειδικά:

1) Ύδευση 
Α) Η συντήρηση και η αποκατάσταση των ζημιών του δικτύου είναι υποχρέωσή σας, σύμφωνα με τα ανταποδοτικά τέλη ύδρευσης και οφείλετενα την πραγματοποιείτε.

Δεν γνωρίζεται όμως ότι ο κάθε εργολάβος που εκτελεί μία επισκευή στο δίκτυο, φεύγοντας αφήνει ακάλυπτες λακούβες, σπασμένα σκαλιά , μπάζα μέσα στο δρόμο που σε συνδυασμό με τον ελλιπή φωτισμό υπάρχει κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος των περαστικών


Β) Το αντλιοστάσιο που τροφοδοτεί νερό το χωριό είναι εδώ και 3 χρόνια χωρίς πόρτα,

το ηλεκτροστάσιο με γυμνά καλώδια, παλιοί πίνακες, παλιές αντλίες.


Γράφοντας όλα αυτά με ενημέρωσαν ότι οι τεχνικοί σας πήγαν και προσπάθησαν να μαζέψουν την κατάσταση, κάλιο αργά παρά ποτέ.

Γ) Πότε έγινε ανάλυση του πόσιμου ύδατος και που είναι τα αποτελέσματα; Ενημερώσατε την τοπική Πρόεδρο; Ενημερώσατε τους χωριανούς για να αισθάνωνται ασφαλείς; ( Τα περισσότερα νοικοκυριά στο χωριό αγοράζουν εμφιαλωμένα νερά)


Δ) Για το θέμα της γεώτρησης θα επανέλθω όταν με το καλό λειτουργήσει γιατί έχουν περάσει 4 μήνες χωρίς να έχει λειτουργήσει και να είστε σίγουρος ότι θα είμαι ο πρώτος που θα χειροκροτήσει γι΄αυτό το έργο.


2) Συντήρηση κτιρίων
Καμία συντήρηση δεν έγινε τα τελευταία χρόνια, συγκεκριμένα:
α) το παλιό κοινοτικό κατάστημα) συντηρήθηκε ουσιαστικά με δαπάνες αποκλειστικά του συλλόγου ώστε να λειτουργήσειως χώρος ψυχαγωγίας των παιδιών


β ) Το βοηθητικό κτίριο του Δημοτικού Σχολείου επισκευάστηκε από τον Σύλλογο με χρήματα δωρητών και παραχωρήθηκε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων για την φύλαξη ευρημάτων τριών ανασκαφών.


γ ) Το κυρίως κτίριο του Δημοτικού Σχολείου, ένα ιστορικό κτίριο του 1850 κτισμένο από τον Ανδρέα Συγγρό, κινδυνεύει άμεσα, για ποια συντήρηση μιλάτε;


Τα κεραμύδια εδώ και χρόνια έχουν φύγει , με αποτέλεσμα να μπαίνουν νερά της βροχής.

Η στέγη από το σαράκι κινδυνεύει να πέσει, τα πανάκριβα μηχανήματα του πρώην Κ.Ε.Κ., υπολογιστές , εκτυπωτές βιντεοπροβολέας, αιρ κοντίσιον καταστράφηκαν. Και όλα αυτά γιατί μετά την παράδοση του κτιρίου από την Περιφέρεια στον Δήμο το 2013, δεν το έχει επισκευτεί κανείς παρά μόνο στις εκλογές.


3 ) Οικονομική ενίσχυση
Η αρχική συμφωνία για τον καθαρισμό, άσπρισμα και την γενικότερη ενίσχυση των δομών του χωριού ήταν στα 2000 ευρώ.
Την επίβλεψη των εργασιών ανέλαβε ο σύλλογος και κάλυψε από το ταμείο του όλα τα έξοδα, μετά από πιέσεις ο Δήμος με μεγάλη καθυστέρηση μας κατέβαλε το ποσό των 1000 ευρώ, όσο περίπου και το κόστος των εργασιών, οπότε αυτό δεν αποτελείοικονομική ενίσχυση αλλά κάλυψη των στοιχειωδών εργασιών.

Τελειώνοντας θέλω να τονίσω ότι προσωπικά δεν μου είναι καθόλου ευχάριστο να έρχομαι αντιμέτωπος με τέτοιου είδους προβλήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα όλων των κατοίκων του χωριού. Πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό ότι μόνο η γόνιμη κριτική, ( με εύστοχες παρατηρήσεις) και η συλλογική προσπάθεια θα βοηθήσουν αποτελεσματικά στο να ξεπεραστούν χρόνια ζητήματα και να γίνει ένα αληθινό βήμα προόδου
Σας ευχαριστούμε
Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοχύλου
«Της γριάς το κάστρο»
Γιάννης Τηνιακός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis