Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Άρθρο προς ζύμωση...

Μετά το πολυσυζητημένο άρθρο μου , επιστρέφω με μία αναδημοσίευση απο άρθρο της εφημερίδας Freevox Ηρακλείου. Σκοπός μου είναι η τέρψη των αναγνωστών και η παρακίνηση μου για ποιοτική σκέψη.

Για ποιά γενιά μιλάμε...
της Βένιας Κωστοπούλου

Ήταν κάποτε μια γενιά εν έτει 2011 , που δυσφορούσε με το παρόν , χωρίς να χτίζει το μέλλον. Στο πρώτο κλάμα της έταξαν παιχνίδια. Στο πρώτο παραπάτημα , της έστρωσαν χαλί να μην χτυπήσει. Στο ένα <<Θέλω>> , της πρόσφεραν δέκα <<πάρε>>. Οι αποφάσεις της είχαν πάντα χορηγό και τ΄αδιέξοδα της άμεσες λύσεις. Πολλές φορές , μάλιστα , τ΄αντίδοτα προηγούνταν των συμφορών.
Μιλάμε για την γενιά του συναισθηματικού fastfood , που μετράει τις σχέσεις μεσ΄απ'το συμφέρον και βολεύεται με το εύκολο απο φόβο μήπως υπερκουραστεί απο το δύσκολο.
Μιλάμε για την γενιά που θυσιάζει αξίες στον βωμό της προσωπικής καταξίωσης και αποτινάζει τις ευθύνες σαν να πρόκειται για αδηφάγο κακό.
Μιλάμε για την γενιά που οπισθοχωρεί μπροστά στα εμπόδια , προσποιούμενη (επιτηδευμένη) αναπηρία να τολμήσει το άλμα ` που στοιχίζει τον επίκαιρο παραστάτη του ευκαιριακού και αλλάζει <<πιστεύω>> ανάλογα με το χωροχρονικό που την περιβάλλει.
Μιλάμε για την γενιά που μεταφράζει τη φιλία ως περιστασιακό <<λαβείν>> και τον έρωτα ως αντίπαλο του <<δούναι>> , ενώ , την ίδια στιγμή , προσπαθεί να χωρέσει και τα δύο σε οικονομική συσκευασία του ενός , προσφερόμενη σε τιμή ευκαιρίας..
Μιλάμε για την γενιά που της στερούν το δικαίωμα να δουλέψει , να σχεδιάσει , να οραματιστεί...
Και αυτή τι κάνει?
Μήπως νομίζει πως διεκδίκηση είναι το <<γαμώτο>> που φωνάζει κανείς δυνατά στον καναπέ την ώρα των ειδήσεων?

ΥΓ1= Ελπίζω να κατανοήσετε όλοι τα μηνύματα του συγκεκριμένου άρθρου και μην διστάζετε να αποστέλετε τα σχόλια σας.. Εμπιστεύομαι πολύ την κριτική ικανότητα των συγχωριανών μου.
ΥΓ2= ''Συγχαρητήρια'' σε όλους τους άλλους που χειροκροτήσατε την ομιλία του Υφυπουργού Ανάπτυξης Κ. Ρήγα. Δείχνει στο έπακρον το πόσο διατεθειμένοι είστε να αλλάξει η κατάσταση απέναντι σε ένα νοσηρό σύστημα που αυτοί κατέστησαν.. (Ρε που πάμε ρε....)

ΥΓ3= Καλό καρναβάλι σε όλους και καλή σαρακοστή σε σας και στις οικογένειες σας.

ShareThis