Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Άλλο ένα όμορφο Πάσχα πέρασε στη μνήμη μας

Μπορούμε να πούμε οτι μας έμειναν πολλές όμορφες στιγμές που θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας.

Η ατμόσφαιρα ηταν καταπληκτική με την φύση να κάνει οτι περνάει απο το χέρι της να μας ικανοποιήσει. Σ αυτή λοιπόν την όμορφη ατμόσφαιρα ήρθε να προστεθεί η παρουσία του νέου μας εφημέριου που άφησε το δικό του στίγμα σ αυτή τη γιορτή της χριστιανοσύνης. Με την απλότητα του, με τον λιτό και όχι ξύλινο λόγο του, με την διακριτική στήριξή του στην νεολαία και τα έθιμα του τόπου μας και με τις ουσιαστικές κυριγματικές παρεμβάσεις του σε κοινωνικά, πολιτικά και θρησκευτικά θέματα κέρδισε τις καρδιές των περισσοτέρων χωριανών.

Αυτή τη χρονιά είχαμε και κάποιες εκπλήξεις. Μερικές απο αυτές απο τον τοπικό μας σύλλογο που μοίραζε τσουρέκια και αυγά την Μεγάλη Παρασκευή, διοργάνωσε με επιτυχία το έθιμο των «τσούνιων», σούβλησε κατσίκια στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου και στην συνέχεια διοργάνωσε ενα μίνι γλέντι στην αίθουσα του συλλόγου. Άλλες βέβαια ήταν απρόσμενες αφού σε όλες τις συναθρήσεις δεν έλλειπαν 2 οικογένειες Δανών και ένα ζευγάρι Γάλλων δημιουργώντας ένα πιο οικουμενικό κλίμα και δίνωντας τον δικό τους τόνο στα ήθη και έθιμα του τόπου μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η νικήτρια βολή στα τσούνια ήρθε από τα χέρια της φίλης μας από την Δανία, ενώ ο νησιώτικος χορός της Γαλλίδας πρόσθεσε την δική του πινελιά στο κέφι και την ούτως ή άλλος ζωντανή βραδιά.

Αυτή ήταν μια πολύ μικρή περιγραφή των όσων ζήσαμε στο όμορφο χωριό μας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους μας που παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους τις θρησκευτικές και πολιτιστικές μας εκδηλώσεις. Να ευχαριστήσουμε την νεολαία μας που έδωσε ακόμα ενα βροντερό παρών. Όμως πολλά ευχαριστώ αξίζουν εκείνοι που μπορεί να μην ήταν σωματικά παρώντες αλλά νοητικά δεν έφυγαν στιγμή από κοντά μας. Τους ευχόμαστε και τους υποσχόμαστε του χρόνου να γιορτάζουμε παρέα.

Ιωάννης Τηνιακός

ShareThis