Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Φωτογραφίες από Σχολικά Χρόνια
















Ευχαριστούμε το σύλλογό μας που μας έστειλε τις φωτογραφίες να τις αναρτήσουμε.

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Πρόσκληση Εξερεύνησης του Κάστρου

Σας ανακοινώνουμε με χαρά τη νέα δραστηριότητα του συλλόγου μας για την προώθηση και αξιολόγηση του ΚΑΣΤΡΟΥ
Ο σύλλογος μας κινητοποιήθηκε και σε αυτό το κομμάτι και αναλαμβάνει την εξερεύνηση του σπηλαίου στο κάστρο.
Η παρακάτω επιστολή εστάλη στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ που μπορείτε να διαβάσετε για την δραστηριότητα τους στην ιστοσελίδα www.ese.edu.gr


Από: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΧΥΛΟΥ
ΤΗΣ ΓΡΙΑΣ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ

Προς : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ


Κύριοι , μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του κυρίου Τηνιακού Ιωάννη, προέδρου του συλλόγου με τον κύριο Λελούδα, παρακαλούμε όπως διενεργήσετε τις απαραίτητες ενέργειες, για την εξερεύνηση φωτογράφιση και χαρτογράφηση του σπηλαίου στο κάστρο του ΚΟΧΥΛΟΥ στην ΑΝΔΡΟ.
Ο σύλλογος θα σας παρέχει οτιδήποτε χρειαστεί (φαγητό-διαμονή κτλ).
Η επικοινωνία μας , θα γίνεται είτε τηλεφωνικά με τον κύριο Τηνιακό , είτε με Mail στο koxylouandros@gmail.com .
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων .
Εκ του Δ.Σ
ΤΗΝΙΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Τηλ. 210/8142755
Κιν. 6944677575

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Κοπανιστή (τυρί σε γυάλα με πικάντικη γεύση )

Παίρνουμε 5 κιλά ,περίπου φρέσκο τυρί, αλεσμένο και στραγγισμένο καλά οποιουδήποτε είδος. Το κάνουμε 20 βολάκια περίπου (μικρές μπάλες τυριού σε σχήμα κωνικό πυραμίδας) και τα τοποθετούμε επάνω σε σανίδι η σε (καλαμωτή). Το μέρος που τοποθετούμε τα βολάκια, πρέπει να είναι δροσερό ,κατά προτίμηση η κοπανιστή φτιάχνεται από τον Απρίλιο έως Ιούλιο .Τα βολάκια τα αφηνουμε στην καλαμοτη ,για 4-5 μερες και μετα τα ξανα αλεθουμε η με μηχανη η με τα χέρια και το τυρί το αλεσμένο το τοποθετούμε σε γυάλα η σε (μπουρνιά), πιεζοντας καλα το τυρι να πατωσει πολλη.
Προσεχουμε να μην γεμισει μεχρι επανω η γυάλα , γιατί φουσκώνει και θα χυθεί το βούτυρο έξω.
Σκεπάζουμε τη γυάλα στο επάνω μέρος με πανί ψιλό και την βάζουμε σε παράθυρο όχι όμως να τη βλέπει ο ήλιος , για να χύσει το βούτυρο .Όταν χύσει το βούτυρο την παίρνουμε από το παράθυρο και τη βάζουμε σε μέρος δροσερό .
Από αυτή τη στιγμή το τυρί μπορούμε να το δοκιμάσουμε .
Όσο πιο πολύ μένει το τυρί μέσα στη γυάλα τόσο πιο πικάντικο γίνεται .
Ελαφρός πικάντικο μόλις χύσει το βούτυρο .
Βαρύ πικάντικο σε ένα μήνα μετά , όταν χύσει το βούτυρο .
Εάν θέλετε να μην γίνει πιο πικάντικο από τη μέρα που το δοκιμάσατε συντηρήσετε τη γυάλα στο ψυγείο .Όχι στην κατάψυξη αλλά στην συντήρηση .


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΚΑΙ
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ
Ζ.Μ

ShareThis